De shelters worden duurzaam ontwikkeld qua klimaat en afvalwater. De verwarming wordt geregeld met een lucht-water warmtepomp. De riolering is geregeld met een Individuele Behandeling Afvalwater (een IBA). De IBA zuivert het afvalwater en laat het gezuiverde water infiltreren in de bodem.

De enorme stalen deuren liggen nog verzonken in de betonnen vloer. Deze werd vroeger gebruikt om de F16’s te beschermen tegen bombardementen. De oude shelterelementen vormen een mooi contrast met de moderne installatietechniek en de groene omgeving.

Beschikbare shelters

Een groot deel van de bestaande panden is reeds verhuurd, maar op dit moment zijn er nog 7 shelters beschikbaar: 5 aan de voormalige rollerbaan en 2 in de 'druiventros'. De shelters variëren in oppervlakte tussen de 600 en 700 m2 bedrijfs- en kantoorruimte. Samen met jou  als eerste huurder wordt gekeken naar de indeling en inrichting van de shelter.

Flexibele werkplekken

Bij Space53 is een voormalige F16-shelter van 1,2 meter dik beton duurzaam getransformeerd naar kantoor, vergader- en presentatieruimtes en flexibele werkplekken voor het ontwikkelen, testen, trainen, demonstreren en produceren van onbemande systemen en producten.