In 2010 vond de grondoverdracht van de voormalige militaire vliegbasis Twente (480 ha) plaats van het Rijk naar de provincie Overijssel en de gemeente Enschede. Sinds het vertrek van de militairen is het mysterieuze landschap van vliegtuigshelters, weidse grasvlaktes en afgelegen legerkampen veranderd in een gevarieerd woon-, werk- en recreatiegebied.

De gebiedsontwikkeling – een van de grootste in Nederland – vergde een langjarig en complex planproces, waarin we binnen het woelige water van economie, politiek, maatschappelijke betrokkenheid en wet- en regelgeving onze weg moesten vinden. Het boek ‘Vliegwiel’ is een reconstructie van die turbulente projectgeschiedenis. Het is een verhaal van vallen en opstaan, van hoe door volharding de oude vliegbasis een tweede leven heeft gekregen.

Kortingsactie

Het boek is vanaf 15 november verkrijgbaar bij Boekhandel Broekhuis of via uitgeverij Blauwdruk: www.uitgeverijblauwdruk.nl/vliegwiel. Normaal kost het boek € 27,50, maar t/m 21 november geldt een actieprijs van € 24,50.