Testen in Twente

Op een afgesloten taxibaan van de Technology Base voert Solar Team Twente de testen met zonneauto RED E uit. Een zeer geschikte locatie om verschillende redenen. De testlocatie ligt op een klein half uurtje rijden van de thuisbasis aan de Kanaalstraat. De baan is ongeveer een kilometer lang, waardoor de zonneauto ook op snelheid kan worden getest. Dit is belangrijk om bijvoorbeeld de remmen en de wielophangingen te testen. Verder is de testlocatie afgesloten, waardoor de teamleden in alle rust hun werk kunnen uitvoeren.

Voormalig vliegbasis Twenthe

Het Twentse solarteam is bekend met vergelijkbare locaties. “We hebben deze editie al veel getest op de voormalige vliegbasis van Twente,” vertelt technisch manager Sybren Wubs. “Toen hebben we veel aan de andere kant van het vliegveld getest op de evenementenlocatie. Deze locatie beviel ons erg goed, maar was helaas veel bezet komende periode. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een nieuwe testlocatie, die we hebben gevonden bij de Technology Base! We zijn enorm dankbaar dat we hier onze testen mogen uitvoeren in dit ecosysteem van technologische bedrijven, kennisinstellingen en publieke organisaties.”

Technology Base

Technology Base is gevestigd op een groot gedeelte van de voormalige vliegbasis Twenthe. Op het terrein zijn verschillende innovatieve en duurzame bedrijven gevestigd, een omgeving die goed bij het solarteam past. Daarnaast wordt de locatie gebruikt door de politie en de brandweer om te oefenen met rampscenario’s. De Technology Base staat bekend als testlocatie voor bedrijven die willen testen, uitproberen en grenzen op willen zoeken. Een perfecte locatie dus voor het testen van een hightech zonneauto.

Meer op de website van Solar Team Twente.

Fotograaf: Jerome Wassenaar