“Technology Base heeft al diverse F16 – shelters en hangars verbouwd en verhuurd aan technologische bedrijven. 4Silence konden we een bijzonder en karakteristiek pand aanbieden, dat ook qua oppervlakte goed aansloot bij hun behoefte”, zegt Joep van Aaken, ontwikkelmanager voor Technology Base. CEO Eric de Vries van 4Silence is erg tevreden met een wel heel bijzondere kantoorlocatie: een voormalig munitiemagazijn, met de uitstraling van een bunker. Eric: “Dankzij projecten uit binnen- en buitenland, groeiden we uit ons kantoor op Kennispark. We waren niet alleen op zoek naar een grotere bedrijfslocatie, maar ook naar pand met een verhaal en een authentieke uitstraling én naar een plek waar we op locatie onze producten kunnen testen. Op Technology Base hebben we met 200 vierkante meter meer ruimte beschikbaar en kunnen we op een efficiëntere manier met proefopstellingen testen. De afgelegen en afgeschermde plek, de diverse grootschalige buitenfaciliteiten met controleerbaar verkeersgeluid op de achtergrond, zorgen ervoor dat we makkelijker onderzoek kunnen doen en sneller onze producten kunnen testen. 

Technology Base

Jan Schuring, directeur Technology Base: “Technology Base is een unieke locatie voor technologische bedrijven met vernieuwingsdrang, die toe zijn aan de next step van ‘start-up’ naar ‘scale-up’, zoals 4Silence. Bedrijven die zich vestigen op Technology Base zijn samenwerkingsgericht en onderdeel van een community. Ze delen faciliteiten, kennis en zien kansen om samen business cases te ontwikkelen.” 

Technology Base biedt niet alleen de fysieke ruimte, maar ook de randvoorwaarden, zoals een rechtsgeldig bestemmingsplan om te mogen testen. Bovendien is Technology Base, dankzij het behoud van de historische elementen een locatie waar mensen graag komen. Eric de Vries: “Dat is voor ons belangrijk, omdat onze potentiele opdrachtgevers het product moeten zien en ervaren, om overtuigd te zijn van de oplossing die we bieden. Op Technology Base komt alles samen: een authentiek pand met een verhaal en alle mogelijkheden, ruimte en faciliteiten om het product te testen en te demonstreren.”

Twente

De ligging bij de Universiteit Twente, de bedrijven die ons al kennen in de buurt, het feit dat Twente de gateway naar Europa is en de draaischijf naar Duitsland als potentieel grote afzetmarkt, zijn voor 4Silence de belangrijkste argumenten om in Twente te blijven. Om daadwerkelijk te kunnen groeien, is blijven in Twente de meest logische keuze.

Over 4Silence

Bij 4Silence worden bewezen en makkelijk inpasbare geluidsreducerende oplossingen voor infrastructuur bedacht, onderzocht en ontwikkeld. De WHIS®stone, WHIS®wall en WHIS®top reduceren verkeersgeluid op een volledig nieuwe manier: door het af te buigen. Dit heet ook wel diffractie. Hierdoor wordt geluidsreductie fraaier, duurzamer, kosteneffectiever en beter.