Sabiha Gökçen International Airport kende ruim 35 miljoen passagiers in 2019 en is de op één na drukste luchthaven van Turkije, en de 12de van Europa. De luchthaven besloot om uit te breiden met een tweede start- en landingsbaan. Door de inspanningen van Sabiha Gökcen om de energie-efficiëntie te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen, ontving de luchthaven eerder dit jaar een LEED-certificaat, waarmee zij tot een selecte groep van wereldwijde luchthavens behoort. De keuze voor de CEDD®-technologie van TKH past uitstekend bij de milieubewuste visie van de luchthaven en zal resulteren in een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik in vergelijking met traditionele LED-verlichtingsinstallaties.

Erik Velderman, CEO van TKH Airport Solutions: “We zijn er trots op om, na een uitgebreide procedure, geselecteerd te zijn als leverancier van innovatieve AGL voor Sabiha Gökçen. Na verschillende succesvol geïmplementeerde projecten met CEDD®, is de keuze van Sabiha Gökçen het bewijs van onze unieke en onderscheidende technologie voor vliegvelden. We kijken ernaar uit om samen met AKBA aan dit project te werken.”

Osman Aksoy, medeoprichter van AKBA Technology & Defense Industry: “We zijn blij dat al ons harde werk om TKH Airport Solutions, met haar innovatieve CEDD®-technologie, bij Sabiha Gökçen Airport op de kaart te zetten heeft geresulteerd in het winnen van één van de belangrijkste aanbestedingen in Turkije. We kijken er nu naar uit om samen met TKH aan het project te werken en het tot een succes te maken, en om gezamenlijk in Turkije en daarbuiten nieuwe kansen aan te boren.”

Levering en installatie van het CEDD® AGL-systeem start met onmiddellijke ingang. De oplevering van de nieuwe start- en landingsbaan is gepland voor eind 2020.

Bron: website TKH Group