Waarom Technology Base en Twente Airport?

Aeronamic in Almelo groeit en kan niet verder uitbreiden. Het verhuizen van onze product development afdeling naar Technology Base biedt ons de kans om in Almelo de komende jaren door te groeien. Shelter B516 op Technology Base geeft ons de ruimte om onze sterke focus op de in-house ontwikkeling van high-speed e-compressoren verder door te ontwikkelen. Deze technologie zal in de (nabije) toekomst bij tal van toepassingen voor elektrische vliegtuigen worden ingezet en bijdragen aan de verduurzaming van de luchtvaartindustrie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan airconditioning, cabinedrukregeling, koeling van elektronica, waarvoor deze ecompressor technologie de kern van de oplossing vormt. Deze nieuwe technologieën maken gebruik van onze ontwerpen met ultrahoge snelheid, wat resulteert in extreem lichte componenten. De sterke groei van Advanced Air Mobility in de komende jaren, versnelt de vraag naar elektrische systemen gebaseerd op e-compressoren.

Met tevens een bouwkavel-optie van twee hectare op Technology Base heeft Aeronamic een
mogelijkheid gecreëerd om zich op middellange termijn volledig te vestigen in Enschede.

De mogelijkheden van luchthaven gebonden bedrijvigheid nabij het tevens op Technology Base gelegen Twente Airport past uitstekend bij de ambities van ons bedrijf.

De luchtvaart moet zich opnieuw uitvinden om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit vergt innovaties in alle aspecten van de luchtvaart en vraagt om omvangrijke experimenteer-, opleidings- en testprogramma’s.

Technology Base en Twente Airport fungeren als kraamkamer voor duurzame luchtvaart en nieuwe mobiliteitsvormen. Elektrische vliegtuigen en vliegende taxi’s zullen nog dit decennium opstijgen en schone en stille verbindingen naar de wijde omgeving leggen. Dit biedt ons de mogelijkheid de product development afdeling verder uit te bouwen en bij te dragen aan de gezamenlijke opgave om de luchtvaart te verduurzamen en nieuwe mobiliteitsvormen te ontwikkelen.

Meer op: Tubantia.nl