Naast zakelijk vliegverkeer wordt er recreatief gevlogen door de leden van de Vliegclub Twente, de Twentsche Zweefvliegclub en ander general aviation vliegverkeer.

Twente Airport is echter meer dan alleen vliegen. De start- en landingsbaan met een gecontroleerd luchtruim en de ruimte en faciliteiten eromheen, maakt het bij uitstek een ideale locatie voor bedrijven die hun producten willen testen in een afgeschermde omgeving. Bovendien is het een unieke vestigingsplek voor luchthavengebonden bedrijvigheid.

Vestigen

Ondernemers met luchthavengebonden bedrijvigheid hebben de mogelijkheid zich op Twente Airport te vestigen: in een omgeving met gelijke partners waar innoveren, ontwikkelen en pionieren de normaalste zaak van de wereld is. Op Twente Airport zijn onder andere Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) en TKH Airport Solutions gevestigd.

Testen

Twente Airport is een unieke locatie als je gebruik wilt maken van de bijna 3 km lange start-/ landingsbaan in een onmetelijke, ruimtelijke omgeving met een gecontroleerd luchtruim. De innovatieve luchthaven is geschikt voor allerlei verschillende testen van bemande en onbemande systemen. Zo heeft NLR in een waterbak remproeven uitgevoerd met een Airbus en maken de deelnemers van het drone-innovatiecluster Space53 regelmatig gebruik van de start- en landingsbaan voor het testen van onbemande systemen.

Toekomst

De afgelopen periode zijn de mogelijkheden verkend om de onderhoudsfunctie van de luchthaven uit te bouwen. In dat kader zijn er parkeerplekken voor vliegtuigen aangelegd.
Op dit moment wordt gewerkt aan een robuust toekomstplan voor de luchthaven.

Website: www.twente-airport.nl